VentriJect: Nyttiggørelse af verdensklasse forskning inden for kardiologi

VentriJect: Nyttiggørelse af verdensklasse forskning inden for kardiologi

VentriJect er et dansk spin-out selskab fra Aalborg Universitet med et mål om at gøre kardio-respiratorisk kondition til den globale standard indenfor sundhedsundersøgelser.

VentriJect bygger på verdensklasse forskning indenfor kardiologi fra forskerne Samuel Emil Schmidt (Associate Professor), Johannes Jan Struijk (Professor) og Kasper Sørensen (Ph.d.-studerende) fra Aalborg Universitet samt Peter Søgaard (Overlæge og Klinisk Professor) fra Aalborg Universitetshospital.

VO2max er det primære måltal for et menneskes kardio-respiratoriske kondition (cardio-respiratory fitness, forkortet CRF) – det viser lungernes og hjertets evne til at tilføre ilt til væv og organer og eliminere kuldioxid. Måling af VO2max er normalt dyrt, tidskrævende og kræver, at personen testes træningsmæssigt indtil udmattelse.

I 2016 udgav American Heart Association en artikel med følgende citat: “CRF, der kan kvantificeres som VO2max, bør regelmæssigt undersøges som et klinisk vitalt tegn i almindelig klinisk praksis, som sandsynligvis den stærkeste indikator for en persons sundhed”.
Denne måling kan udføres ved hjælp af VentriJects Seismofit-enhed, som let giver en registrering af kropsvibrationer fremkaldt af hjerterytme. Dette giver personen, hurtigt og uden behov for at træne, en måling af sin CRF, hvilket er værdifuld viden både for den generelle sundhed, men også som en kontrol af den personlige progression i træningen, både for professionelle og amatører.

VentriJect har opnået finansiering til den første del af deres rejse fra blandt andet Innovationsfonden og Vækstfonden og der forventes en CE-godkendelse af deres produkt inden udgangen af ​​2020.
Ved at kombinere forskningsingeniører, kliniske læger og personer med stærke færdigheder inden for udvikling og kommercialisering, blev det rigtige team sammensat til at bringe teknologien på markedet. Virksomheden har opnået eksklusivitet til to patenterede teknologier, ejet af Aalborg Universitet, via Patent & Kommercialisering på Aalborg Universitet.

YDERLIGERE INFORMATION

ANDRE SUCCESFULDE CASES

Kontakt AAU Forskningsinnovation

Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte:

AAU Forskningsinnovation
Tlf.: 9940 9336 
E-mail: patent@adm.aau.dk

Medarbejdere og vejvisning

Du er velkommen til at følge med på vores SoMe: