Skyfri satellitbilleder for et mere bæredygtigt landbrug

Skyfri satellitbilleder for et mere bæredygtigt landbrug

Gennem radarteknologi og kunstig intelligens leverer ClearSky Vision en satellitbilledservice til fjernelse af skyer til brug i landbruget.

I dag bruger mange landmænd satellitbilleder for at få et overblik over, hvilken behandling deres marker har brug for. Mange landmænd oplever dog ofte skyer på billederne, som dækker markerne og betyder, at landmændene mangler de nødvendige oplysninger til at gøde deres marker på den bedst mulige måde. Derfor er der en risiko for, at brugen af ​​gødning og pesticider øges unødvendigt, og at skader fra plantesygdomme opdages for sent.

ClearSky Vision ønsker at løse dette problem med sin skyfri satellitbilledservice. Baseret på kunstig intelligens og radarteknologi registrerer og fjerner servicen skyer fra satellitbilleder og erstatter dem med en nøjagtig forudsigelse af jorden nedenunder.

Med løsningen kan ClearSky Vision hjælpe landmænd med at holde sig ajour med deres afgrødes sundhed og vækst og minimere madspild og brugen af ​​gødning og pesticider. På den måde kan det bidrage til en mere bæredygtig retning for landbruget og en reduktion af klimapåvirkningen.

ClearSky Vision blev grundlagt i marts 2020 i Aalborg. Teamet bag grundlæggelsen af ​​virksomheden er Morten Fjord Pedersen, CEO, og Malthe Dahl Jensen, CTO. De to grundlæggere har en vision om, at få jordobservation til at skildre status quo mere nøjagtigt, samtidig med at det gør livet bedre for mennesker over hele verden.

ClearSky Visions skyfrie satellitbilledservice kan desuden bruges til overvågning af naturkatastrofer såsom skovbrande og til is-kort i forbindelse med navigering af skibe. Desuden begrænser landegrænser ikke tjenesten, hvilket åbner for en lang række markeder og industrier med utallige anvendelser inden for landbrug, sø-, skovbrugs- og byovervågning.

ClearSky Vision har modtaget støtte fra Innovationsfonden gennem en InnoFounder Graduate-bevilling. Open Entrepreneurship har bistået teamet med forretningsmodellering og pitchtræning og endvidere revideret den skriftlige ansøgning til Innovationsfonden med fokus på at fremhæve kerneproduktet og forretningsmodellen.

I 2020 vandt ClearSky Vision BayWa Smart Farming Challenge i Copernicus Masters 2020. Prisen hylder innovative løsninger, der bruger nye teknologier, ideer og produkter til at understøtte bæredygtigt landbrug og havebrug.

YDERLIGERE INFORMATION

ANDRE SUCCESFULDE CASES

Kontakt AAU Forskningsinnovation

Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte:

AAU Forskningsinnovation
Tlf.: 9940 9336 
E-mail: patent@adm.aau.dk

Medarbejdere og vejvisning

Du er velkommen til at følge med på vores SoMe: