Move2x: En game changer i virksomheders valg af teknologi inden for Industri 4.0

Move2x: En game changer i virksomheders valg af teknologi inden for Industri 4.0

Move2x Awareness Game adresserer de hurtigt nye fremspirende teknologier inden for Industri 4.0 og relaterer dem til din virksomhed gennem gamification af innovation.

Industri 4.0 og digitalisering begynder at ændre den måde, virksomheder producerer og fremstiller varer på. Ved at gå fra Industri 3.0 og dets anvendelse af computere og automatisering i produktionsindustrien forbedrer Industry 4.0 det med smarte og autonome systemer drevet af data- og maskinindlæring.
Med de mange nye teknologier og værktøjer inden for digitalisering og automatisering finder virksomheder det dog vanskeligt at navigere gennem de mange muligheder og mangler gennemsigtighed i deres beslutningstagning.

Forestil dig at være i stand til at få en holistisk forståelse af, hvordan implementeringen af ​​en bestemt teknologi vil påvirke dit produktionssystem, de mennesker, der arbejder med det og i sidste ende din virksomhed - og på den måde forbedre din beslutningstagning.

Dette er muligt med Move2x Awareness Game. Move2x er et spin-out selskab fra Aalborg Universitet etableret i Aalborg i 2019. De to grundlæggere Steffen Tram Mortensen og Kelvin Koldsø Nygaard har begge forsket i Industri 4.0 og digitalisering med fokus på produktionsvirksomheder. I flere år har de begge været en del af Smart Production Lab på Aalborg Universitet, der også fungerer som en demonstrationsfacilitet for Move2x Awareness Game.

Med spillet kan virksomheder få praktisk erfaring med en række nye teknologier og deres interaktion samt de kvalifikationer, der er nødvendige for at styre dem i et fysisk produktionsanlæg. Derudover introduceres realistiske udfordringer, som sammenbrud eller hackerangreb, i spillet. På denne måde styrker Move2x virksomheder i deres beslutningstagning, da de får bevidsthed og inspiration om, hvordan nye teknologier kan integreres i deres produktion, og kan skabe indflydelse på tværs af flere funktioner.
Move2x hjælper virksomheder med at bevæge sig over i en ny teknologisk æra for at forbedre deres forretning gennem digitalisering og de rette kvalifikationer.

I processen med at etablere Move2x har Patent & Kommercialisering og Open Entrepreneurship på Aalborg Universitet vejledt og hjulpet teamet i modelleringen af ​​deres forretningsplan. Fokus var på at understrege, at gamification af innovation ikke skal betragtes som typisk konsulentarbejde, men som et produkt af stærk videnskabelig forskning; med andre ord: videnskab om innovation.

Desuden bistod Patent & Kommercialisering og Open Entrepreneurship, Move2x i processen med at skrive deres ansøgning til Innovationsfonden, adressering af nøgleområder med svagheder, og senere forberede dem gennem et par iterationer til deres pitch for fonden.

Arbejdet resulterede i en InnoFounder Experienced fra Innovationsfonden i 2019.

YDERLIGERE INFORMATION

ANDRE SUCCESFULDE CASES

Kontakt AAU Forskningsinnovation

Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte:

AAU Forskningsinnovation
Tlf.: 9940 9336 
E-mail: patent@adm.aau.dk

Medarbejdere og vejvisning

Du er velkommen til at følge med på vores SoMe: