Ofte stillede spørgsmål

HVAD ER TYPERNE LICENSER, SOM JEG KAN FÅ?

OIL-programmet introducerer en to-trins licensproces, der giver dig mulighed for at afprøve teknologier på ikke-kommercielle vilkår, før du tilmelder dig en ikke-eksklusiv betalt licens for de teknologier, der passer til dine behov. "Ready to sign"-licensaftaler er tilgængelige online for hver teknologi.

TRY-licensen giver gratis, ikke-eksklusiv, ikke-kommerciel adgang til en bestemt teknologi i en foruddefineret periode, hvilket gør det muligt for licenstageren at evaluere og afprøve teknologien til at validere dens anvendelse i forhold til licenshaverens relevante behov.

BUY-licensen giver en ikke-eksklusiv, kommerciel licens til en bestemt teknologi til en fast betaling pr. år. Denne licens kan naturligvis underskrives direkte når som helst, men skal altid underskrives, før TRY-licensen automatisk bortfalder ved slutningen af ​​evalueringsperioden. Det vil sige, medmindre licenstageren aktivt vælger at underskrive en købslicens, når forsøget udløber, forsvinder enhver og alle rettigheder til at bruge teknologien.

Hvordan kan jeg købe en anden type licens?

I den udstrækning der ikke findes andre ikke-eksklusive licenshavere inden for det bestemte område, kan brugere, der har erhvervet en kommerciel licens, forhandle en opgradering til for eksempel at tilføje eksklusivitet inden for et specifikt felt. Dette kan gøres ved at sende en e-mail til vores team og yderligere diskutere detaljerne i en ny samarbejdsaftale.

HVORDAN LICENSERER JEG EN TEKNOLOGI?

Download en "Ready to sign"-licens fra præsentationssiden for den ønskede teknologi.

Udfyld, underskriv og send den tilbage til AAU Forskningsinnovation via patent@adm.aau.dk.

Når licensen er blevet accepteret, vil Aalborg Universitet give dig en dokumentationspakke om teknologien, herunder kontakt til opfinder(ne) for at sikre dig den bedst mulige mulighed for at implementere teknologien med succes.

Hvem ejer IPR til opfindelser eller software, som jeg udvikler baseret på den licenserede teknologi?

Licenshaveren ejer IPR for ethvert produkt udviklet ved hjælp af teknologien, der er licenseret fra OIL.

HVORDAN FUNGERER EN TEKNOLOGIFORESPØRGSEL?

I det tilfælde, hvor en teknologi, du støder på på OIL, ikke nøjagtigt passer til dit behov, kan du sende en besked til vores team, der beskriver den nøjagtige licens, du leder efter. På denne måde ved vi, at vi skal kontakte dig, når det bliver tilgængeligt.